Gastronomi

De primære erhverv, herunder særligt fiskeri og landbrug, er grundlaget for Læsø-samfundet.

Der produceres i dag en række fødevarer på øen, der er med til at sætte Læsø på Danmarkskortet, på Europakortet. Mest kendt er nok Læsøs jomfruhummere, der for størstedelens vedkommende eksporteres til Syd­europa, bl.a. Norditalien og Læsøs sydesalt, der produceres på samme måde som i middel­alderen, og som kan købes i specialforretninger over hele landet.

Kødproduktion er ligeledes en vigtig kvalitetsproduktion på Læsø. Der er i mindre omfang fårehold på Læsø, og man møder flokke af kødkvæg, der anvendes i naturplejen samtidig at de forbereder sig til spisebordet.

Grøntsager, frugter, vilde krydderurter og ikke mindst kantareller er en del af det store spisekammer, som Læsø kan byde på. Jordbunden er ikke særlig frugtbar, og det betyder, at urter og grønt udvikler sig langsomt, men samtidig at de under væksten sikrer sig en meget kraftig smag.

Der er på Læsø spisesteder, der udnytter disse kvaliteter til det ypperste, arbejder efter principper med slow-food, og hvor de kokke, der har ansvaret i køkkenet arbejder, som gælder det selve livet. Læsø vil være kendt for eksklusive fødevareproduk­ter af høj kvalitet.