Kunst

Verdenskunst – nationalkunst – lokalkunst – amatørkunst – håndværkerkunst – på Læsø er der noget af det hele.

Det er ikke nogen tilfældighed, at to af Danmarks allerstørste nutidskunstnere har valgt Læsø som et af steder, hvorfra inspirationen kom. Denne første var Asger Jorn. Den anden er Per Kirkeby. Og de er ikke alene. Mange kunstnere arbejder, har arbejdet, lever eller har levet på Læsø.

Mange kendte kunstnere har igennem årene opholdt sig på Læsø i kortere eller længere perioder, har fundet inspiration og arbejdsro. Det er måske det særlige lys på Læsø, der har gjort det. Det er måske den vide horisont. Det er måske den barske natur og havets vilde bølger. Det er måske befolkningens stemning og utrættelig kamp for at klare sig selv. Det er måske de stolte motiver, der findes overalt i landskabet.

Der er masser af muligheder for at møde kunstnernes arbejde på Læsø.

Læsø Kunsthal er et rustikt udstillingssted for helt moderne kunst. Luddes Hus er et charmerende lille galleri, hvor man kan møde kunstnere, der udstiller egne værker, de fleste lokale kunstnere åbner gerne sin døre til værksted og atelier, og Læsø Museum har en flot samling af national kunst med relation til Læsø.

Rundt på øen møder man spændende og overraskende skulpturer, der udfordrer fantasien og opfordrer til forundring og eftertanke.